Kostpolitik Durup Ældrecenter.

Ansvaret for kostplanlægning og ernæringsrigtig kost varetages af husets køkkenassistenter.

I Skive kommune laves der fælles obligatoriske indkøbsaftaler som benyttes ved bestilling af råvare. Der kan være enkelte ting som af nødvendighed må løbes i specialbutikker.

Kostpolitikken skal bidrage til:

  • at maden tilberedes efter gældende regler fra Fødevarestyrelsen om fødevarehygiejne

  • at maden skal være ”aldersrettet” og veltilberedt

  • at beboerne får sund kost og gode oplevelser omkring mad og måltider

  • at maden tænkes ind i traditioner, så der skabes rum til at fejre højtider, fødselsdage og andre festligheder

  • at betydningen af gode rammer omkring måltidet synliggøres, så det fremmer lysten til at spise samt synliggøre madens betydning for et godt helbred og større livskvalitet

  • at kosten er varieret, indbydende og ernærings rigtig

  • at der tages hensyn til beboere med anden kulturel baggrund

  • at der tages hensyn til beboere som har behov for en specifik diæt

  • at beboernes ønsker og behov sættes højt og at de inddrages i planlægningen af menuen

     

     

Publiceret 23-10-2015